12 Temmuz 2011 Salı

Hz. Mehdinin son çıkış alameti: Gaybet (hapis) dönemi

Ebi Abdullah Hüseyin bin Ali’den rivayet edildi: “HZ. MEHDİ 2 KEZ İNSANLARIN GÖZÜNDEN KAYBOLACAKTIR.” Bir seferinde o kadar uzun bir zaman görülmeyecek ki, kimisi onun öldüğünü, kimisi de bırakıp gittiğini zannedecek....” (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Hz. Mehdiyyil Ahir Zaman)
İslam aleminin büyük bir heyecanla zuhurunu beklediği Hz. Mehdi hakkında,     dergilerimizde bugüne kadar pek çok konuya yer verdik. Şüphesiz ki, Peygamberimiz (sav)’in hadis-i şeriflerinde çok detaylı olarak tarif ettiği, İslam alimlerinin eserlerinde geniş yer verdiği böylesine önemli bir konu hakkında tüm Müslümanların kapsamlı bir bilgi sahibi olmalarının önemi büyüktür. Hz. Mehdi’nin alametlerinin içinde bulunduğumuz dönemde art arda gerçekleştiği göz önünde bulundurulduğunda; bu kutlu şahsın EN BÜYÜK VE SON alametinin İslam dünyası için önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadislerinde aktardığı bu son alamete göre;
Hz. Mehdi hapsedilecek ve bu sebeple insanların gözünden uzun bir süre kaybolacaktır.
Ebi Abdullah Hüseyin bin Ali'den rivayet edildi:

Hiçbir Müslüman Mehdi'lik iddia edemez

Sayın Adnan Oktar'ın röportajlarından bölümler:
 
BAŞKENT TV 13.01.2009
 
MUHABİR: Harun Yahya ile beraber sizin diğer bazı kitaplarınızla ilgili ve çalışmalarınızla ilgili de yine kamuoyunda bazı yakıştırmalar yapıldı. İşte Adnan Hoca yakında kendini Mehdi ilan edecek gibi. Bunlara da birinci ağızdan cevap verin.
ADNAN OKTAR: Bir Müslüman oturur da çıkar ortaya ben Mehdi’yim derse zaten o hem dinsiz olmuş olur, hem de Mehdi olmadığını anlamış oluruz.

Hz. Mehdi nasıl tanınacak? (Hz. Mehdi'nin fiziksel özellikleri)

Peygamberimiz (sav) hadislerinde Hz. Mehdi’nin gerek fiziksel gerek ahlaki özellikleri hakkında pek çok tanıtıcı bilgi vermiştir. Hz. Mehdi’nin ahlakının, kendi ahlakına benzediğini bildirmiş, onun Allah korkusunu ve güzel ahlakını övmüştür. Peygamber Efendimiz (sav) Hz. Mehdi’nin, insanların dünyada ve ahiretteki kurtuluşlarına vesile olacak çok kıymetli bir kimse olduğunu belirtmiştir.

Peygamberimiz (sav) Hz. Mehdi (as)'ın hem çıkış tarihini ve alametlerini, hem ahlakını ve fiziksel özelliklerini, hem ismini çok detaylı olarak tarif etmiştir

HZ. MEHDİ (A.S.)'IN ÇIKIŞ TARİHİ VE ADI BELLİ DEĞİLDİR
İDDİASINDA BULUNAN NUR TALEBELERİNE BİR ÖRNEK

Tevrat'ta Ben-i İsrail diye hitap edilen kavim, mehdi cemaatidir

* Peygamber Efendimiz (sav)’in hadislerine göre tüm dünya insanlarının geleceği için çok önemli ve çok faydalı faaliyetlerde bulunacak olan Hz. Mehdi ve cemaati ile, Tevrat’ta Ben-i İsrail diye hitap edilen kavmin aslında  aynı topluluk olduğunu ortaya koyan deliller nelerdir?
* Tevrat’ta haber verilen hakimiyet, gerçekte neye işaret etmektedir?
* Allah'ın seçip hakimiyet vadettiği toplulukta koşul olarak saf ırk aranması, neden yanlış bir tutumdur?

Hz. Mehdi (a.s.)'a Yobazların Gösterdiği Tepkinin Nedeni Hz. Mehdi (a.s.)'ın İslam'ın Sevgi ve Özgürlük Dolu Anlayışını Savunmasıdır

Ahir zamanın kutlu şahsı Hz. Mehdi  (a.s.)’ın çeşitli     hurafeler, batıl inanç ve uygulamalara sahip olan yobaz çevrelerle de zorlu bir mücadelesinin olacağı Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hadislerinden anlaşılmaktadır. Hz. Mehdi (a.s.) yobaz çevrelerin tüm tepkilerine rağmen sevgi ve şefkat anlayışıyla insanların hidayetine vesile olacak, aslından uzaklaştırılmış olan dini özüne döndürecek, Hz. İsa (a.s.) ile buluşacak, Allah’ın izniyle hak din olan İslam ahlakını yeryüzüne yerleşik kılacaktır.

Görüntüdeki süs


Çocukluğumuzdan beri herşeyi belirli sebep sonuç ilişkileriyle değerlendiririz. Mesela 'ekmeğin hamurdan olduğuna' eminizdir. Fakat çevremizde gördüğümüz bu kusursuz görüntünün beynimizde oluştuğunu düşünecek olursak, 'ekmek hamurdan olur' mantığı yerine; 'ekmek te, hamur da ayrı ayrı Allah'ın yaratma sanatıyla oluşur' diye düşünürüz. Bu bilgiyi bilmek Allah'ın sonsuz gücünü kavrayarak Allah korkusunun artması için çok önemli bir iman hakikatidir. Müslüman Allah'ın aklını ve sanatını kavradıkça Allah'a daha yakınlaşır ve derinliği artar. Derinliği artıkça olaylara bakış açısı da değişir. Örneğin bir evin süslenip güzelleştirilmesini değerlendirirken, aslında bu evi süsleyenin yalnızca Allah olduğunu bilir. Çünkü görüntü kendini süsleyemez, güzelleştiremez. Bu bakış açısı Müslümanın her an kalbinin Allah'la beraber olmasına, Allah'ı sürekli tefekkür etmesine vesile olur.

Hücrede tecelli eden muhteşem akıl

Canlı vücudundaki gereksiz, hatalı veya hastalıklı hücreler kendi kendilerini öldürürler. Pek çok hücre kendi kendini yok etmek için bir dizi protein üretir. Ancak, hücre vücuda yararlı olduğu sürece bu proteini, yani kendi ölüm makinesini durdurur. Hücre hastalanır, kötü huylu hale dönüşür veya organizmanın sağlığını tehdit etmeye başlarsa öldürücü proteinler çözülür, etkin hale gelir ve hücreyi öldürürler.

Allah tüm evreni ve içindeki sistemleri aynı anda kontrolü altında tutar

Allah tüm evreni ve içindeki sistemleri aynı anda kontrolü altında tutar

Yüce Allah evrenitek bir noktadan büyük bir patlama ile yaratmıştır.

Bütün patlamalar var olan düzeni bozarken Big Bang adı verilen bu patlama ile evrende sıfır hacimden yani yokluktan muazzam bir düzenle 300 milyar galaksi oluştu.

İçinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisi bu 300 milyar galaksiden sadece biridir. Samanyolu galaksisinde 250 milyar yıldız vardır. Güneş bu 250 milyar yıldızdan biridir.

Görünür evrendeki Güneş gibi yıldızların sayısı 1024 tür1024, milyar kere milyar kere milyondan bile daha büyük olan, muazzam bir rakamdır.Allah dünyayı uçsuz bucaksız evren içinde bir yaşam yeri olarak yaratmıştır. Sonsuzluk içinde yok denecek kadar az yer kaplayan bir dünyada yaşıyoruz. Aslında sadece Dünyamız değil, galaksimiz bile evren içinde son derece ufak bir yer kaplamaktadır. Bu durumda evrenin muhteşem büyüklüğü içinde kendinizin ne kadar yer kapladığını bir düşünün.

Bu 1024tane yıldızın her birindeki tek bir toz tanesi dahi Allah'ın her an kontrolündedir. Her bir gezegenin, 1024tane yıldızdan herbirinin, 300 milyar galaksiden herbirininhareketi, dönüş hızı, sıcaklıkları, uzaklıkları Allah'ın Katında belirlenmiştir ve her an yaratılmaktadır. Allah, insanın haberi dahi olmadan yeryüzündeki sayısız dengeyi her an her saniye korur. Uzay boşluğundaki kusursuz denge korunurken, birkaç saniye içinde vücudun her milimetre karesinde olağanüstü komplekslikte ve mükemmellikte, aynı zamanda hayranlık uyandırıcı bir hızda çeşitli işlemler gerçekleşir. Örneğin;
SİZ BU MAKALEYİ OKURKEN GEÇEN HER SANİYEDE...
  • Her saniyede Gözünüzde yaklaşık 100 milyar işlem yapıldı.
  • Her saniyede Vücudunuzda 50 milyon hücre öldü
     
  • Her saniyede Ölen hücrelerin yerine 50 milyon yeni hücre yaratıldı
     
  • Her saniyede Gözünüzden beyninize saniyede 10 milyon bit’lik bilgi gönderildi.
     
  • Her saniyede 100’er trilyon hücrenizin her birinde, 10 milyon enerji molekülü (ATP) üretildi.
     
  • Üstelik bu işlemler sadece sizin vücudunuzda değil, şu anda yeryüzünde yaşayan 7 milyar insanın HER BİRİNİN VÜCUDUNDAHER SANİYE GERÇEKLEŞTİ.  Çünkü 7 milyar insanın 100 trilyon hücresinin her biri her an Allah’ın kontrolündedir.
     
  • Kendi içinizde ve etrafınızda, her an her saniye gerçekleşen bu olayların farkında mısınız?
     
  • Her saniye korunandengeler uzay ve insan vücudu ile sınırlı değildir;
     
  • Aynı anda 500 binden fazla çeşidiolan katrilyonlarca bitkinin her birifotosentez yapar, oksijen oranı canlıların yaşayabileceği şekilde ayarlanır.
GEÇEN BİR SANİYE İÇERİSİNDE...