4 Ağustos 2011 Perşembe

Vicdan, Allah'ın En Fazla Hoşnut Olacağı Tavrı Arar

Vicdan, Allah'ın En Fazla Hoşnut Olacağı Tavrı ArarVicdanlı bir insan Allah'ın hoşnutluğunu aramada çok titiz davranır. Her zaman "Allah'ı en fazla nasıl razı ederim" diye düşünür. Hiçbir tavrında başka insanların hoşnutluğunu, onların gözündeki konumunu gözetmez. Katıksız olarak Allah'a yönelir. 

İnsanlardan bazıları ise dini, vicdanlarını kullanarak değil, atalarından gördükleri şekilde bir gelenek ve alışkanlık olarak yaşarlar. İbadetleri yerine getirirler, ezberledikleri birtakım şeyleri uygularlar ve bunlarla yetinirler. Oysa vicdanı tam olarak kullanmadan din ahlakını yaşamak mümkün değildir. Söz konusu kişiler sadece yaşadıkları çevreye aykırı düşmemek için veya öyle alıştıkları için "dine uygun" görülen bir hayat şekli seçmişlerdir. Bu nedenle, bu kişiler dinde "Allah için en fazla ne yaparım" değil, "en az ne yaparsam insanları dindar olduğuma inandırırım" mantığındadırlar. 

Peygamberimiz (sav) Hadislerinde, Hz. Mehdi (as)'ın Vücudunda Belirleyici Bazı Ben ve İzler Bulunduğunu Bildirmiştir

Peygamberimiz (sav) Hadislerinde, Hz. Mehdi (as)'ın Vücudunda Belirleyici Bazı Ben ve İzler Bulunduğunu BildirmiştirHZ. MEHDİ(AS)’IN BACAĞINDA BİR İZ VARDIR

(HAZRETİN) (HZ. MEHDİ(AS)’IN) BACAKLARIGENİŞ, İRİCE VE SAĞBACAĞINDA BEDEN RENGİNİN AKSİNE BİR İZ BULUNMAKTADIR.
 (Mucem-ul Ehadis-i İmam Mehdi Cilt:4 Sayfa 154 ve Kemal-ud Din Cilt:2 Sayfa 376 ve Bihar Cilt:52 Sayfa 322)


(HZ. MEHDİ (AS)'IN) SAĞ BACAĞINDA SİYAH BİR İZ VARDIR.

(Şeyh Muhammed b.İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 251)

Çekirgelerin Sinir Sisteminin Uyarı Mekanizması Migren Tedavisinde Yol Gösterici Olabilir

Çekirgelerin Sinir Sisteminin Uyarı Mekanizması Migren Tedavisinde Yol Gösterici OlabilirÇekirgelerin sinir sistemlerinin, yüksek ısılarda ve oksijen azalmasıyla basıncın değiştiği durumlarda nefes almalarını nasıl kontrol ettiğini gözlemleyen bilim adamları, canlının çok yüksek sıcaklıklara karşı gösterdiği reaksiyonun memeli canlılarda görülen bir rahatsızlıkla ve insanlarda görülen migrenle yapısal anlamda benzer olabileceğini bulmuşlardır. Nitekim koşullar tehlikeli olduğunda geçici olarak sistemlerini durduran, bu şekilde enerji tasarrufu yapan ve vücuduna gelecek zararları engelleyen çekirgenin içinde bulunduğu bu koma halinin insanlarda migrenin başlama mekanizmasıyla birçok ortak özellik gösterdiği anlaşılmıştır. 

Yüksek hassasiyet nedeniyle bazı insanlarda beynin belli bölgeleri çok fazla uyarıya maruz kalabilmektedir. Araştırmacılar, migrenin -çekirgede olduğu gibi- geçici olarak sistemi kapayarak bu yoğun uyarılmaya karşı bir dinlenme sağladığını düşünmektedirler. Ameliyatlar esnasında insanın bayıltılmasında da merkezi sinir sisteminde benzer faaliyetler gözlenmiştir. Ayrıca araştırmayı yürüten Prof. Dr. Mel Robertson, çekirgelerin sinir sistemiyle ilgili keşfedilen önemli diğer bir gerçeği şöyle vurgulamıştır: 

“Çekirgelerin sinir sistemlerinin baskıya karşı daha dayanıklı olması için onları önceden hazırlayabileceğimizi keşfettik. Eğer bu sistem insanlarınkiyle aynıysa, o zaman aynı işlemler migreni tetikleyen diğer sebepler oluştuğunda -baskı ve stres durumunda- insanlarda da beyin fonksiyonlarını koruyabilir.” 

İşte çekirgede meydana gelen bu dirençten yola çıkarak ve bu sistem incelenerek, tam olarak kaynağı bilinmeyen migrene neyin sebep olduğunu anlamak ve acı verici etkilerini azaltmak mümkün olabilecektir. Çekirgeler migren için yeni tedaviler geliştirmede anahtar rol oynamaktadırlar. Yüce Allah bilim adamlarının henüz araştırma aşamasında oldukları bu ve benzeri durumları çok hikmetli bir ayetle haber vermiştir: 

“…..Ve daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır?” (Nahl Suresi, 8) 

Bocekmucizesi.com 

Hz. Mehdi (a.s.) Hakkında Farklı Görüşler Ortaya Atılacak Fakat Sonra Görüşler Birleşecektir

Hz. Mehdi (a.s.) Hakkında Farklı Görüşler Ortaya Atılacak Fakat Sonra Görüşler Birleşecektir"Zamanın sahibi El-Mehdi (Hz. Mehdi (a.s.) )hakkında farklı görüşler birleşerek takip edecek, çeşitli zihinler arasında bunlar birleşecek, onun vesilesiyle en yakın dostlarınızın hakları sökülüp çıkartılacak, onun vesilesiyle düşmanlarınızın kötülüklerine karşı koyacak ve yeryüzünü onun vesilesiyle iyilik ve adaletle dolduracaksınız, onun çıkmasıyla birlikte kulların üzerindeki nimetler ve hoşnutluk artacaktır. Onur ve övgü ile gerçekler yerine döndürülecek ve din onun eliyle yeniden tesis edilecektir".

(Seyyid Murtaza Müçtehidi Sistani, Nashr Almas Yayınları, s. 343)

Hz. Mehdi (a.s.) hakkında farklı görüşler olacağına hadiste değinilmiştir. Hz. Mehdi (a.s.) hakkında birbirinden farklı çok fazla görüş, yavaş yavaş hak ve doğru olan görüşte birleşecektir. Hadiste Hz. Mehdi (a.s.)’nin vesilesiyle birbirlerinin kardeşleri olan Müslümanların haklarının zorlu bir uğraş ile tesis edileceği anlatılmaktadır. Müslümanların bu dönemde zorlu bir baskı ortamında yaşadıkları ve haksızlığa uğradığı bu anlatımdan anlaşılmaktadır. Allah’ın Hz. Mehdi (a.s.)’yi vesile etmesiyle dünyada adalet, hoşgörü ve güven ortamı oluşacaktır. Bu anlatım, Hz. Mehdi (a.s.)’nin vesile olmasından önce dünyada adaletsizlik ve sevgisizliğin hakim olacağına işaret etmektedir. Allah’ın insanlar üzerindeki rızası ve hoşnutluğu Hz. Mehdi (a.s.)’nin vesilesiyle artacaktır. İslam dini Hz. Mehdi (a.s.) vesilesiyle özüne dönecek ve İslam ahlakı dünyaya hakim olacaktır.

(Elcilerinmucadelesi.com)

Evrim Aldatmacası: İnsan Kafatasına Orangutan Çenesi Eklenerek Yapılan Piltdown Adamı Sahtekarlığı

Evrim Aldatmacası: İnsan Kafatasına Orangutan Çenesi Eklenerek Yapılan Piltdown Adamı SahtekarlığıCharles Dawson, 1912 yılında, İngiltere'de Piltdown yakınlarındaki bir çukurda, bir çene kemiği ve bir kafatası parçası bulduğu iddiasıyla ortaya çıktı. Çene kemiği maymun çenesine benzemesine rağmen, dişler ve kafatası insanınkilere benziyordu. Ele geçirilen fosillere "Piltdown Adamı" adı verildi, 500 bin yıllık bir tarih biçildi ve fosil insanın hayali evrimine en önemli delil olarak İngiltere'deki British Museum'da sergilenmeye başladı. 40 yılı aşkın bir süre boyunca hakkında birçok bilimsel makaleler yazıldı, yorumlar ve çizimler yapıldı. Dünyanın farklı üniversitelerinden 500'ü aşkın akademisyen, Piltdown Adamı üzerine doktora tezi hazırladı. 

Sayın Adnan Oktar Ne Demişti Ne Oldu?

Sayın Adnan Oktar Ne Demişti Ne Oldu? MPL TV, 21 Kasım 2008 

Adnan Oktar: Ama daha da ilerisinde KURAN’DA BORCU OLANIN BORCUNU AFFETME VARDIR. YANİ ASIL SİSTEMDE BUNUN OLMASI GEREKİR. İŞİN DOĞRUSU. BORÇLARIN AFFEDİLMESİ. Mesela bankaların çok daha anlayışlı olup daha uzun vadeye yayılarak borçlarını istemesi. Mesela on ise yirmiye çıkarılması. Bekleme müddeti mesela on aylıksa yirmi aya çıkarılması. Gevşetmesi. Yani bu kasılma çözüldüğünde müthiş bir hareketlenme olur. 

Çay TV, 11 Mart 2009 

Adnan Oktar: … Her hasta bizim sorumluluğumuzdadır millet olarak. Hasta olmak suç değildir, şereftir, onurdur ve