9 Ağustos 2011 Salı

turkislambirliginecagri.com






turkislambirliginecagri.comTürk-İslam Birliği, bir sevgi birliğidir, muhabbet birliğidir, gönül birliğidir. Bu birliğin temeli, sevgi, fedakarlık, yardımseverlik, merhamet, hoşgörü, anlayış ve uzlaşıdır. Ayrıca insana saygı, sanatta, bilimde ve teknolojide en yüksek noktaya ulaşmak birliğin hedefidir. Birliğin kurulmasıyla, sadece Türk toplumları ve Müslümanlar değil, tüm dünya aydınlığa kavuşacaktır.

Türk-İslam Birliği tahakküm edici, zorlaştırıcı, bürokratik bir birlik olmayacaktır. "Herkes bize tabi olsun, geri kalanlar da köle gibi olsun" anlamında ezmeye dayalı bir birlik değildir. Düşmanlık yapmak, intikam almak veya bir tehdit unsuru olmak için değil, dünyada barışın tesisi için var olacaktır. Bu bir birlik vesilesiyle her dinin mensubu dilediğince ibadetini yapabilecek, kendi dinince kutsal sayılan her yeri ziyaret edebilecek, malı, canı, namus ve şerefi Türk-İslam Birliği'nin güvencesinde olacaktır.

Bu birlik altında inanmayanlar ve dinsizler de huzur içinde yaşayacaklar, fikirlerini diledikleri gibi ifade edeceklerdir.

Hz. Mehdi (a.s.) İnsanların Akıllarının Artmasına Vesile Olacaktır


Hz. Mehdi (a.s.) İnsanların Akıllarının Artmasına Vesile Olacaktırİmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “KAİMİMİZ (HZ. MEHDİ (A.S.)) KIYAM EDİNCE ELİNİ KULLARIN BAŞININ ÜSTÜNE KOYAR, BÖYLECE AKILLARINI BİR ARAYA TOPLAR GELİŞİMLERİNİ KEMALE ERDİRİR. ALLAH GÖRÜŞLERİNİ VE DUYUŞLARINI GÜÇLENDİRİR. ÖYLE Kİ KENDİLERİYLE KAİM (HZ. MEHDİ) ARASINDA HİÇ BİR ÖRTÜ/ENGEL KALMAZ…” 

(Yevm’ul-Halas, s. 269)


Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurunun ardından ona tabi olan insanlar üzerinde samimiyet ve akıl artışı olacaktır. Hz. Mehdi (a.s.) insanların ahlak ve kişilik olarak olgunlaşmalarına vesile olacak bu gelişme sonucunda ise insanların Allah'ın ayetlerini anlama güçleri ve anlayışları açılacaktır.

Hz. Mehdi (a.s.) insanları aydınlatacak bir güneş gibidir.

"Bulutlar Güneş'in yüzünü örttüğü zaman insanlar güneşten nasıl yararlanıyorlarsa ondan da (Hz. Mehdi (a.s.)’dan) öyle yararlanırlar."

(Yenabiu’ly-Mevedde, sf. 477)

Hz. Mehdi (a.s.) Allah'ın kendisini insanlardan gizli tuttuğu, Hz. Mehdi (a.s.) olduğunun bilinmediği zamanlarda bile ilmi, samimiyeti, güzel ahlakı ve Allah’a olan derin bağlılığı ile insanları aydınlatacak, onların kalplerini Allah’a ve Kuran ahlakına ısındıracaktır.

Gaibolanmehdi.com

Sayın Adnan Oktar Ne Demişti Ne Oldu: Kuşlar da Ev Sahibi Oldu

Sayın Adnan Oktar Ne Demişti Ne Oldu: Kuşlar da Ev Sahibi OlduNe Demisti:

Adıyaman Asu TV, 26 Ekim 2009

Adnan Oktar: Çok geniş çapta, İstanbul’un her semtinde, her yerinde olması lazım. Çünkü kedi seyretmek zevkli bir şey. Adam acayip sevimli, yani kedi. Yani sinirlerinin insanın çok güçlü olması lazım. İnsan parçalarcasına sevmek istiyor. Çok şekerler. Bir de temizliğe de çok düşkünler. Akşama kadar yalanıyorlar. Orasını burasını falan, iş güç olmadı mı sürekli temizleniyorlar. Zaten şeker varlıklar. Bir kere onlara uygun ortam hazırlamak lazım.Güvercinlere de. Hayvanlar hep açlar yazık. Mesela onların besleneceği geniş alanlar oluşturup, sırf onlara yem verip, yesin hayvanlar uçsunlar. Çok fazla yuva yapılabilir. Mesela duvar yapılırken, duvarlarda onlara oyuk yapılabilir. Rahatça kalabilecekleri. Yüksek duvar yapıldığında değil mi? Şahane olur. Tam onlara uygun. Hatta girişi böyle düz girip, üst katı da olması lazım. Yani onlara iki katlı yuva yapılması lazım. Yağmurdan, soğuktan etkilenmemesi için. Çok zevkli, mesela bir güvercinin ben yüksek duvardan yuvasına girdiğini görsem; müthiş bir zevk bu. Çok şahane bir şey. Niye her yer dümdüz beton oluyor ben anlamıyorum. Yani inşaAllah bunlar ahir zaman da olacak. İnşaAllah.

Ne Oldu: 
Sabah, 27 Ocak 2011

7. Boru İlköğretim Okulu, hayvan ve çevre bilinci konusunda Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza attı ve 101 kuş evi yaparak değişik bölgelere astı.

Ahir Zamanın Önemli Şahıslarından Hz. Hızır (as) Şu An Görev Başında



Ahir Zamanın Önemli Şahıslarından Hz. Hızır (as) Şu An Görev Başında
  • Hz. Hızır (a.s.) kimdir?

  • Ahir zamandaki görevleri nelerdir?

  • Hz. Hızır (a.s.)’ın günümüzde görev aldığı önemli olaylar nelerdir?

  • Sayın Adnan Oktar Hz. Hızır (a.s.) ile ilgili olarak neler söylemiştir?

    Yüce Allah, Kuran’ın birçok ayetinde peygamberlerine ve bazı elçilerine özel ilimler lütfettiğini bildirmektedir. Gayb bilgisi, ilm-i ledün, hikmet ve anlatım çarpıcılığı gibi üstün ilimleri dilediği kullarına veren Rabbimiz, bu rahmetiyle hayatlarının her anında olduğu gibi, tebliğleri süresince de elçilerini desteklemektedir.

    Rabbimiz’in peygamberler dışında ilim lütfettiği mübarek şahıslardan biri de Hz. Hızır (a.s.)’dır. Kuran’da ismi açıkça geçmemekle birlikte, Kehf Suresi’nin 65. ayetinde “Katımızdan kendisine bir rahmet verdiğimiz ve tarafımızdan kendisine bir ilim öğrettiğimiz kullarımızdan bir kul...” şeklinde bildirilen kişinin Hz. Hızır (a.s.) olduğu konusunda tüm Ehl-i Sünnet alimleri hemfikirdir. (Doğrusunu Allah bilir.) Kehf Suresi’nde (65-82 ayetlerde) Hz. Hızır (a.s.) ve sahip olduğu ledün ilmi haber verilmektedir. Hadislerden; ayetlerde anlatılan bu mübarek kişinin Hz. Hızır (a.s.) olduğu anlaşılmaktadır. Yüce Allah’ın seçtiği ve çeşitli ilimler lütfettiği bir kul olan Hz. Hızır (a.s.) önemli olaylar ve durumlarda ortaya çıkar.

    Hz. Hızır (a.s.) Yüce Allah’ın Özel İlimler Lütfettiği Bir Kuldur 
  • Hz. Mehdi (A.S.)'Nin Cemaati ''Temiz Ve Bereketli Bir Buğdaya'' Benzeyecektir. Aralarindan Çikan Münafiklar Da, ''Bu Buğdaya Musallat Olan Asalak, İğrenç Buğday Kurtlari'' Gibi Olacaklardir

    Hz. Mehdi (A.S.)'Nin Cemaati ''Temiz Ve Bereketli Bir Buğdaya'' Benzeyecektir. Aralarindan Çikan Münafiklar Da, ''Bu Buğdaya Musallat Olan Asalak, İğrenç Buğday Kurtlari'' Gibi OlacaklardirEsbağ bin Nebate der ki: Emirülmüminin Ali aleyhisselam şöyle buyurdu: “...Öyle ki sizden sadece gözdeki sürme kadar veya yemekteki tuz kadar kalacaktır. Ve ben size bir örnek vereceğim: Adamın birinin bir miktar buğdayı vardır. Onu temizler ve bir eve koyar, uzun bir süre sonra geri döndüğünde onun kurtlandığını görür, onu tekrar ayıklar ve temizler sonra tekrar evin içine koyar. Uzun bir süre sonra döndüğünde onun tekrar kurtlandığını görür. Tekrar onu ayıklar ve temizler ve hep aynı işi tekrarlar. SONUNDA KURTLARIN HİÇ ZARAR VEREMEDİĞİ ÇOK AZ SAĞLAM BUĞDAY KALIR. İşte siz de böylesiniz. SONUNDA İÇİNİZDE FİTNELERİN ASLA ZARAR VEREMEDİĞİ ÇOK AZ BİR GRUP KALACAKTIR.” (Aynı hadisi Ahmet bin Muhammed bin Said de nakleder.)(Şeyh Muhammed b.İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 246)

    Hadiste Hz. Mehdi (a.s.) cemaatinden çıkan münafıkların, “buğdaya musallat olan iğrenç kurtlar” gibi oldukları haber verilmiştir. Hz. Mehdi (a.s.) cemaati, “buğday gibi, ilerde açıp serpilecek, gelişip büyüyecek, bereket getirecek, gelecek vadeden bir nimete” benzetilmiştir. Münafıkların da, “buğdayı içten tahrip etmeye çalışan, kurt gibi iğrenç ve habis varlıklar oldukları” haber verilmiştir.

    Hadiste, sahibinin buğdayı temizleyeceği ama buğdayın yine kurtlanacağı; sahibi her defasında bu işlemi tekrarladıktan sonra, en sonunda buğdayda hiç kurt kalmayacağı anlatılmıştır. Bu bilgilere göre, buğdaydaki iğrenç ve asalak kurtların ayıklanıp buğdayın pislikten temizlenmesi gibi; Hz. Mehdi (a.s.) cemaati de bir süre sonra münafıklardan temizlenip sonunda tertemiz bir cemaatle vazifesini yapacaktır.