26 Şubat 2011 Cumartesi

Fosiller Evrimi Yalanlıyor: İlmi Mercek Sayı 80

YALANCI AKREP

YAŞ:
 25 milyon yıllık 
DÖNEM: Oligosen 
BULUNDUĞU YER: Santiago, Dominik Cumhuriyeti 

Yalancı akrepler, akreplere benzeyen böceklerdir, ancak akrebin uzun kuyruğu ve iğnesinden yoksunlardır. Avlarını kıskaçlarını kullanarak etkisiz hale getirirler. Yalancı akrepler, dökülmüş yapraklar, toprak ve kaya altlarında bulunabilirler. Dünya genelinde 2000 çeşit yalancı akrebin yaşadığı bilinmektedir. 25 milyon yaşındaki yalancı akreplerle, günümüzde yaşayan örneklerinin bir farkı yoktur. Bu farksızlık, canlıların evrim geçirmediğinin ispatıdır. 


SUMAK YAPRAĞI

YAŞ:
 50 milyon yıllık 
DÖNEM: Eosen 
BULUNDUĞU YER: Green River Oluşumu, Uintah, Utah, ABD 

Tüm canlılar gibi bitki türleri de kompleks yapı ve sistemleriyle bütün olarak ortaya çıkmışlar, yani sahip oldukları özelliklerle birlikte yaratılmışlardır. Fosil kayıtlarında yer alan yüz binlerce bitki fosili bu durumun delilidir. Evrimcilerin gösterebileceği, yarı çam yarı söğüt, yarı yosun yarı çalı, yarı orkide yarı karanfil tek bir fosil dahi yoktur. Öte yandan, söğütlerin hep söğüt, ladinlerin hep ladin, çamların hep çam, yosunların hep yosun, kavakların hep kavak, çınarların hep çınar olduğunu gösteren yüz binlerce fosil vardır. Her biri milyonlarca yıllık olan bu fosiller evrimi yalanlamaktadır. 50 milyon yıllık sumak fosili de Darwinistlerin aldatmacalarını gün ışığına çıkaran bir başka delildir. 

ALABALIK KUYRUĞU 

YAŞ: 15 milyon yıl 
DÖNEM: Miosen 
BULUNDĞU YER: Stewart Valley, Nevada, ABD 

Fosil kayıtlarında canlıların bedenlerinin sadece belli kısımlarına da rastlanmaktadır. Resimde, 15 milyon yıllık bir alabalık kuyruğu görülmektedir. Görüldüğü gibi, 50 milyon yıl önceki, 15 milyon yıl önceki ve günümüzdeki alabalık kuyrukları arasında hiçbir fark yoktur. 

Yaratılış Atlası İçin Ne Dediler? 

Sara Baron - Regent Üniversitesi Kütüphanesi Dekanı / ABD 
12 Aralık 2007 

Regent Üniversitesi Kütüphanesi adına, yeni yapmış olduğunuz kitap (Yaratılış Atlası) bağışından dolayı size teşekkür ederiz. Bu bağış koleksiyonumuzu zenginleştirecek ve cömertliğinizden dolayı çok minnettarız. Hediyenizle, Regent eğitim tecrübesinin değerinin zenginleşmesine yardımcı oldunuz ve bu kütüphanede Allah'ın işlerinin yer almasını sağladınız. 

Saygılarımla, 

Sara Baron, Dekan 
Regent Üniversitesi Kütüphanesi

Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 80. sayı (Şubat 2011) 43. sayfada yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder