22 Şubat 2011 Salı

Münafıklar Cehd Etmek, Yani İslam Ahlakının Hakim Olması İçin Fikri Mücadele Yapmak İstemezler

Münafıklar Cehd Etmek, Yani İslam Ahlakının Hakim Olması İçin Fikri Mücadele Yapmak İstemezlerDediler ki: "Ey Musa, orda zorba bir kavim vardır,ONLAR ÇIKMADIKLARI SÜRECE BİZ ORAYA KESİNLİKLE GİRMEYİZ. Şayet oradan çıkarlarsa, biz de muhakkak gireriz. (Maide Suresi, 22)

Dediler ki: "Ey Musa biz, onlar durduğu sürece hiçbir zaman oraya girmeyeceğiz. SEN VE RABBİN GİT, İKİNİZ SAVAŞIN. BİZ BURADA DURACAĞIZ." (Maide Suresi, 24)

Allah'ın ELÇİSİNE MUHALİF OLARAK (SAVAŞTAN) GERİ KALANLAR OTURUP-KALMALARINA SEVİNDİLER ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi çirkin görerek: "Bu sıcakta (savaşa) çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennem ateşinin sıcaklığı daha şiddetlidir." Bir kavrayıp-anlasalardı. (Tevbe Suresi, 81)

"Allah'a iman edin, O'nun elçisi ile cihada çıkın" diye bir sûre indirildiği zaman onlardan servet sahibi olanlar, senden izin isteyip: "BİZİ BIRAKIVER, OTURANLARLA BİRLİKTE OLALIM" DEDİLER. (Savaştan) Geri kalanlarla birlikte olmayı seçtiler. Onların kalpleri mühürlenmiştir. Bundan dolayı kavrayıp-anlamazlar. (Tevbe Suresi, 86-87)

Ey iman edenler, ne oldu ki size, ALLAH YOLUNDA SAVAŞA KUŞANIN DENİLDİĞİ ZAMAN, YER(İNİZ)DE AĞIRLAŞIP KALDINIZ?Ahiretten (cayıp) dünya hayatına mı razı oldunuz? Ama ahirettekine (göre), bu dünya hayatının yararı pek azdır. (Tevbe Suresi, 38)

ŞÜPHESİZ İÇİNİZDEN AĞIR DAVRANANLAR VARDIR. Şayet, size bir musibet isabet edecek olsa: "Doğrusu Allah, bana nimet verdi, çünkü onlarla birlikte olmadım" der. (Nisa Suresi, 72)

Kendilerine; "Elinizi (savaştan) çekin, namazı kılın, zekatı verin" denenleri görmedin mi? Oysa savaş üzerlerine yazıldığında, onlardan bir grup, insanlardan Allah'tan korkar gibi- hatta daha da şiddetli bir korkuyla- korkuya kapılıyorlar ve: "RABBİMİZ, NE DİYE SAVAŞI ÜZERİMİZE YAZDIN, BİZİ YAKIN BİR ZAMANA ERTELEMELİ DEĞİL MİYDİN?"dediler.De ki: "Dünyanın metaı azdır, ahiret, ise muttakiler için daha hayırlıdır ve siz 'bir hurma çekirdeğindeki ip-ince bir iplik kadar' bile haksızlığa uğratılmayacaksınız." (Nisa Suresi, 77)

İman edenler, derler ki: "(Savaş izni için) Bir sûre indirilmeli değil miydi?" Fakat, içinde savaş (kıtal) zikri geçen muhkem bir sure indirildiği zaman, kalplerinde hastalık olanların, üzerine ölüm baygınlığı çökmüş olanların bakışı gibi sana baktıklarını gördün...(Muhammed Suresi, 20)

Yol, ancak o kimseler aleyhinedir ki, zengin oldukları halde (savaşa çıkmamak için) senden izin isterler VE BUNLAR GERİDE KALANLARLA BİRLİKTE OLMAYI SEÇERLER.Allah, onların kalplerini mühürlemiştir. Bundan dolayı onlar, bilmezler. (Tevbe Suresi, 93)

Eğer yakın bir yarar ve orta bir sefer olsaydı, onlar mutlaka seni izlerlerdi. Ama zorluk onlara uzak geldi. "EĞER GÜÇ YETİRSEYDİK MUHAKKAK SENİNLE BİRLİKTE (SAVAŞA) ÇIKARDIK." diye sana Allah adına yemin edecekler. Kendi nefislerini helaka sürüklüyorlar. Allah onların gerçekten yalan söylediklerini biliyor. (Tevbe Suresi, 42)

Yeminlerinin olanca gücüyle Allah'a and içtiler; eğer sen onlara emredersen (savaşa) çıkacaklar diye.De ki: "And içmeyin, bu bilinen (örf üzere) bir itaattır. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır." (Nur Suresi, 53) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder