11 Temmuz 2011 Pazartesi

Kırgızistan Başbakanı: ''Ankara’dan Moskova'ya kadar bir birlik olmalıdır''

Türkiye, 28 Nisan 2011
Bundan 10 sene önce Türkiye’nin borç isteyen bir pozisyonda olduğunu şimdi ise borç verdiğini söyleyen Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, “Tayyip Bey’den başka ağabeyimiz yok. 50 milyon dolar borcumuzu tek kalemde sildi” diye konuştu. Türkiye’nin sekiz yılda çok değiştiğini kaydetti. “Gelecekte Avrupa Birliği Türkiye’yi alır mı bilmiyorum ama dileğim Ankara’dan Moskova’ya kadar bir birlik olmasıdır” diyen Atambayev, iki ülke arasında vizelerin kaldırıldığını hatırlatarak, “Zamanında bizim babalar da Türkiye’ye vizesiz, çalışma izinsiz geldi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun temeli atıldı” dedi.
Ayrıca, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Türkiye'nin son 8 yılda kaydettiği büyük ilerlemenin kendilerini çok sevindirdiğini dile getirerek "Türkiye'nin büyümesi bizim de büyümemizdir. Türkiye ne kadar istikrarlı olursa, bölge coğrafyası ve kardeş ülkeler de o derece istikrarlı olur. Biz kardeş Kırgızistan olarak Türkiye'deki istikrarın ve büyümenin devam etmesini arzu ediyoruz." dedi.
/*****************/
Bağdat TV, 2 Mart 2008

Adnan Oktar:  Güneş battığı yerden doğar. Doğduğu yerden de batar. Genellikle böyle olur. Güneş madem buradan battı, gene buradan doğacak. Birinci inancım bu. İkinci inancım, ama asıl inancım, hadislere göre Mehdinin zuhuru İstanbul’dan olacak, çok fazla hadis var. Konstantiniye şeklinde geçer. Türklerin bu konuda görev alacağına dair çok fazla gene hadis var. Mehdinin Türklerin içinden çıkacağına dair çok fazla hadis var. TARİHİ ŞARTLAR AÇISINDAN BAKTIĞIMIZDA DA ÖYLE GÖRÜNÜYOR. SOSYAL ŞARTLAR AÇISINDAN BAKTIĞIMIZDA DA ÖYLE GÖRÜNÜYOR, GENEL TARİHİN ŞU ANKİ BAKIŞ AÇISINDAN DA YİNE TÜRKİYE’NİN DOĞAL LİDER OLDUĞU GÖRÜLÜYOR.  Başka hiçbir ülke zaten liderliğe şu an yanaşmıyor Türkiye’nin dışında, Yani en ideal, bütün İslam aleminde kabul edilen görüş Türkiye’nin liderliği. Yani kime sorsak hangi Arap ülkesine sorsak Türkiye’nin liderliğini istiyor. Türk devletlerine de sorduğumuzda gene Türkiye’nin liderliğini istiyor. Yani ikinci bir ülkeyi isteyen şu ana kadar görmedik.


Uşak ART TV, 19 Ağustos 2008

Adnan Oktar: … Osmanlı döneminde de bu böyleydi… mesela şu an sorun İslam aleminde herkese sorun, "En güzel İslam’ı kim yaşıyor?" deyin. Türkiye diyeceklerdir. En makul en tutarlı, en adil, aklıbaşında yaşayan Türklerdir. En temiz, tertemizlerdir.ONUN İÇİN İTTİFAK VAR YANİ TÜRKİYE ÖNDER OLSUN DİYORLAR BÜTÜN, TÜRK ALEMİ DE İSLAM ALEMİ DE BUNU SÖYLÜYOR.



Al Baghdadi TV, 30 Nisan 2008

Adnan Oktar: Tabii direk çözüme bakmak lazım. Çözüm bütün İslam aleminin bir araya gelmesi Türkiye’nin öncülüğünde bir büyük Türk-İslam birliğinin oluşturulması TÜRKİYE’NİN SÜPER DEVLET OLARAK BÖLGEYE AĞIRLIĞINI KOYMASI ve bütün İslam alemini kardeşi olarak, öz kardeşi olarak çok iyi kollayıp koruması onların ekonomik yönden siyasi yönden güçlenmelerini sağlaması, bütün Türk alemi ki onların da tamamı müslüman aşağı yukarı onları da koruyuculuğu altına alması, ve bölgede bir süper devlet olarak anarşiyi terörü tamamen durdurması. Büyük bir medeniyet hamlesi yapılması Hz. Süleyman devrine benzemeye çalışan bir gayret içinde olmamız çözüm bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder