9 Ağustos 2011 Salı

Hz. Mehdi (a.s.) İnsanların Akıllarının Artmasına Vesile Olacaktır


Hz. Mehdi (a.s.) İnsanların Akıllarının Artmasına Vesile Olacaktırİmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “KAİMİMİZ (HZ. MEHDİ (A.S.)) KIYAM EDİNCE ELİNİ KULLARIN BAŞININ ÜSTÜNE KOYAR, BÖYLECE AKILLARINI BİR ARAYA TOPLAR GELİŞİMLERİNİ KEMALE ERDİRİR. ALLAH GÖRÜŞLERİNİ VE DUYUŞLARINI GÜÇLENDİRİR. ÖYLE Kİ KENDİLERİYLE KAİM (HZ. MEHDİ) ARASINDA HİÇ BİR ÖRTÜ/ENGEL KALMAZ…” 

(Yevm’ul-Halas, s. 269)


Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurunun ardından ona tabi olan insanlar üzerinde samimiyet ve akıl artışı olacaktır. Hz. Mehdi (a.s.) insanların ahlak ve kişilik olarak olgunlaşmalarına vesile olacak bu gelişme sonucunda ise insanların Allah'ın ayetlerini anlama güçleri ve anlayışları açılacaktır.

Hz. Mehdi (a.s.) insanları aydınlatacak bir güneş gibidir.

"Bulutlar Güneş'in yüzünü örttüğü zaman insanlar güneşten nasıl yararlanıyorlarsa ondan da (Hz. Mehdi (a.s.)’dan) öyle yararlanırlar."

(Yenabiu’ly-Mevedde, sf. 477)

Hz. Mehdi (a.s.) Allah'ın kendisini insanlardan gizli tuttuğu, Hz. Mehdi (a.s.) olduğunun bilinmediği zamanlarda bile ilmi, samimiyeti, güzel ahlakı ve Allah’a olan derin bağlılığı ile insanları aydınlatacak, onların kalplerini Allah’a ve Kuran ahlakına ısındıracaktır.

Gaibolanmehdi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder