11 Ağustos 2011 Perşembe

İslam'ın Yükselişi:Eğitimli Rumenler İslam'a Yöneliyor

İslam'ın Yükselişi:Eğitimli Rumenler İslam'a YöneliyorVakit Gazetesi / 10.03.2010

Romanya'da son yıllarda İslam'a geçenler arasındaki önemli bir artış yaşanıyor. Romanya Müslüman Gençlik Birliği lideri Bari Nardeen, Osmanlı döneminde Romanya'ya yerleşen Tatarlar, Türkler, Çingeneler ve Arnavutlar dışında komünizm döneminde bu ülkeye gelen Suriyeli Araplar ile Türkler de olduğunu kaydederek, üçüncü kategorideki Müslümanların Rumenler olduğunu belirtti. Nardeen, Müslüman olan Rumenlerin büyük bir bölümünün eğitimli profesyonellerden oluştuğunu kaydetti.

Romanya'da son yıllarda özellikle eğitimli profesyoneller arasında İslam hızla yayılıyor. Romanya Müslüman Gençlik Birliği lideri Bari Nardeen, İslam'a geçen Rumenler arasında doktorlar, mühendisler ve diğer mesleklerden insanlar olduğunu belirterek, Müslüman azınlığın Romanya'da önemli bir konumda bulunduklarını söyledi.


100 BİN MÜSLÜMANIN YAŞADIĞI TAHMİN EDİLİYOR
22 milyon nüfusu bulunan Romanya'da resmi olarak Müslümanların sayısının tam olarak bilinmemekle beraber bu sayının 100 bin olarak tahmin edildiğini belirten Nardeen, İslam'ın Romanya'da resmi olarak tanınan bir din olduğunu belirtti. İslam'ın resmi olarak tanınmasından dolayı Müslümanların dinlerini rahat bir şekilde yaşayabildiklerini söyleyen Nardeen, Müslümanların ibadet yerleri inşa etmede herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını belirtti.

(Kolaylikdiniislam.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder