14 Ağustos 2011 Pazar

Münafıklar Allah yolunda mallarını harcamaktan şiddetle kaçınırlar


Münafıklar cimri ve bencildirler. Mallarını büyük ve çirkin bir hırsla korurlar. Allah yolunda mallarını asla harcamak istemez, müminlerin de harcamasını engellemek isterler. Eğer harcama yapmazlarsa, müminlerin zayıf düşeceklerini, sonunda dağılıp ayrılacaklarını zannederler. Kavramaktan ve akıldan yoksun oldukları için malın ve mülkün gerçek sahibinin Allah olduğunu, dilediğini fazlından zengin kıldığını ve Allah'ın izniyle müminlerin baskıyla, yoklukla, zorlukla asla yılmayacaklarını kavrayamazlar.
Onlar ki: "ALLAH'IN RESÛLÜ YANINDA BULUNANLARA HİÇBİR İNFAK (HARCAMA)DA BULUNMAYIN SONUNDA DAĞILIP GİTSİNLER" derler. Oysa göklerin ve yerin hazineleri Allah'ındır. Ancak münafıklar kavramıyorlar. (Münafikun Suresi, 7)
Bedevilerden öyleleri vardır ki, İNFAK ETTİĞİNİ BİR CEREME SAYAR VE SİZİ FELAKETLERİN SARIVERMESİNİ BEKLER. Kötü felaket onları sarsın. Allah işitendir, bilendir. (Tevbe Suresi, 98)
Ve onlar, MALLARINI İNSANLARA GÖSTERİŞ OLSUN DİYE İNFAK EDERLER,Allah'a ve ahiret gününe de inanmazlar. Şeytan, kime arkadaş olursa, artık ne kötü bir arkadaştır o. (Nisa Suresi, 38)

Münafıkları Allah kendi sistemleri içinde boğar. Münafık sürekli ızdırap içinde yaşar.
Adnan Oktar`ın 19 Eylül 2010 tarihli Kanal Avrupa ve Çay Tv röportajından


De ki: "İsteyerek veya istemiyerek infak edin; sizden kesin olarak kabul edilmeyecektir. Çünkü siz bir fasıklar topluluğu oldunuz." İNFAK ETTİKLERİNİN KENDİLERİNDEN KABULÜNÜ ENGELLEYEN ŞEY, ALLAH'I VE ELÇİSİNİ TANIMAMALARI, NAMAZA ANCAK İSTEKSİZCE GELMELERİ VE HOŞLARINA GİTMİYORKEN İNFAK ETMELERİDİR. (Tevbe Suresi, 53-54)
Ey iman edenler, ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANMAYIP, İNSANLARA KARŞI GÖSTERİŞ OLSUN DİYE MALINI İNFAK EDEN GİBİ MİNNET VE EZİYET EDEREK SADAKALARINIZI GEÇERSİZ KILMAYIN. Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiçbir şeye güç yetiremez (elde edemez)ler. Allah, kâfirler topluluğuna hidayet vermez. (Bakara Suresi, 264)
Allah'a iman edin, O'nun elçisi ile cehd etmeye çıkın (çaba harcayın)" diye bir sûre indirildiği zaman ONLARDAN SERVET SAHİBİ OLANLAR, SENDEN İZİN İSTEYİP: "BİZİ BIRAKIVER, OTURANLARLA BİRLİKTE OLALIM" dediler. (Tevbe Suresi, 86)
İşte sizler böylesiniz; ALLAH YOLUNDA İNFAK ETMEYE ÇAĞRILIYORSUNUZ; BUNA RAĞMEN BAZILARINIZ CİMRİLİK EDİYOR. Kim cimrilik ederse, artık o, ancak kendi nefsine cimrilik eder. Allah ise, Ğaniy (hiçbir şeye ihtiyacı olmayan)dır; fakir olan sizlersiniz. Eğer siz yüz çevirecek olursanız, sizden başka bir kavmi getirip-değiştirir. Sonra onlar, sizin benzeriniz de olmazlar. (Muhammed Suresi, 38)

Münafıklar Peygamberimiz (sav)'in mutluluğunu, neşesini ve gücünü kıskanıyorlardı. Allah Peygamberimiz (sav)'e onları daha da kızdıracak pek çok nimet verdi.
Adnan Oktar`ın 21 Eylül 2010 tarihli Güneydoğu Olay TV röportajından

Onlardan kimi de: "Andolsun, eğer bize bol ihsanından verirse gerçekten sadaka vereceğiz ve salihlerden olacağız" diye Allah'a ahdetmiştir. ONLARA KENDİ BOL İHSANINDAN VERİNCE İSE, ONUNLA CİMRİLİK YAPTILAR VE YÜZ ÇEVİRDİLER; ONLAR BÖYLE SIRT DÖNENLERDİR. Böylece O da, Allah'a verdikleri sözü tutmamaları ve yalan söylemeleri nedeniyle, kendisiyle karşılaşacakları güne kadar, kalplerinde nifakı (sonuçta köklü bir duygu olarak) yerleşik kıldı.. (Tevbe Suresi, 75-77)
Dini yalanlayanı gördün mü? İşte yetimi itip-kakan, YOKSULU DOYURMAYI TEŞVİK ETMEYEN ODUR.(Maun Suresi, 1-3)
Mallarını Allah yolunda infak edenler, sonra İNFAK ETTİKLERİ ŞEYİN PEŞİNDEN BAŞA KAKMAYAN VE EZİYET VERMEYENLERİN ecirleri Rableri Katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 262)
Güzel bir söz ve bağışlama, PEŞİNDEN EZİYET GELEN BİR SADAKADAN daha hayırlıdır.Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, yumuşak davranandır. (Bakara Suresi, 263)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder