29 Nisan 2011 Cuma

Hz. Mehdi (a.s.)'ın Rengi, Peygamberimiz (s.a.v.)'inki Gibi Kırmızıya Çalan Beyaz Renkte Olacaktır

Hz. Mehdi (a.s.)'ın Rengi, Peygamberimiz (s.a.v.)'inki Gibi Kırmızıya Çalan Beyaz Renkte OlacaktırArap ırkının ten rengi, Peygamber Efendimiz (sav)'in olduğu gibi kırmızıyla (esmerle) karışık beyazdır.

Rivayetlerde Peygamberimiz (s.a.v.)’in cilt rengi şöyle bildirilmektedir:

• Enes b. Malik (ra) anlatıyor: "Peygamber Efendimiz (sav) orta boylu idi; uzun da değildi, kısa da değildi; hoş bir görünüşü vardı. Saçı ise ne kıvırcık, ne de düzdü. Mübarek (İlahi hayrın bulunduğu şey, bereketlenmiş, çoğalmış, hayırlı, uğurlu) yüzlerinin rengi ise nurani beyazdı." (Et-Tirmizi İmam Ebu İ'sa Muhammed, Şemail-i Şerife, 2. cilt, Hilal Yayınları, Ankara, 1976, s. 7-8) 

• Hz. Hasan (ra) naklediyor: "Resulullah Efendimiz (sav),yaradılıştan heybetli ve muhteşemdi. Saçları kıvırcık ile düz arası idi; şayet kendiliğinden ikiye ayrılmışlarsa onları başının iki yanına salar, değilse ayırmazlardı. Uzattıkları takdirde saçları kulak yumuşaklarını geçerdi. Peygamber Efendimiz (sav)’in rengi, ezher'ul-levn (pek beyaz ve parlak renk) idi, yani nurani beyazdı. Alnı açıktı. Kaşları; hilal gibi, gür ... Boynu, saf mermerden meydana gelen heykellerin boynu gibi gümüş berraklığında idi. Vücudunun bütün azaları birbiri ile uyumlu olup yakışıklı bir yapıya sahipti..." (Et-Tirmizi İmam Ebu İ'sa Muhammed, Şemail-i Şerife, 1. cilt, Hilal Yayınları, Ankara,1976, s. 18-22-23)

• Enes b. Malik (ra) anlatıyor:
"Resulullah Efendimizin boyu; ne çok uzun, ne de fazla kısa idi. Teni de ne duru beyaz, ne de koyu esmerdi. ..." (Sünen-i Tirmizi Tercümesi, Çeviren: Osman Zeki Mollamehmetoğlu, Yunus Emre Yayınevi, İstanbul, 4.cilt, s.201)

• "Efendimiz (sav) beyaza pembe karışık renkte idi. Gözleri siyah, kirpikleri sık ve uzun idi." (Hz. Ali (ra), G.Ahmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 2. cilt, Gonca Yayınevi, İstanbul, 1997, s. 519/4)

• Enes b. Malik, Hz. Peygamber (sav)’in rengi hakkında şöyle dedi: Beyaz idi. Fakat beyazı esmere çalıyordu. (İbni Kesir, Şemail’ür- Resul, s. 28)

Hz. Peygamber (sav)’in ten rengi kırmızıya çalan beyaz renkti. Fakat, teninin görünen kısımları güneş, rüzgar gibi etkenlerle esmere çalıyordu. Rivayetlerden Hz. Mehdi (as)’nin ten renginin de Peygamber Efendimiz (sav)’le aynı renkte olacağı anlaşılmaktadır.

Rivayetlerde, Hz. Mehdi (as)'nin ten renginin de bu şekilde olduğu bildirilmektedir.

• Hz. Mehdi (as)’ın rengi Arabi (İbn Hacer El Mekki; El-Kavlü’l Muhtasar fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 15-75)

• Hz. Mehdi (as)'ın rengi Arabidir. (Kıyamet Alametleri, 163)

• (Hz. Mehdi (a.s.)'ın) Rengi Arab rengidir. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 24)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder