29 Nisan 2011 Cuma

Hz. Mehdi (a.s.)'ın Tüm Bedeni Geniş Olacaktır

Hz. Mehdi (a.s.)'ın Tüm Bedeni Geniş Olacaktır Yahya bin Nufal’den, hatta Musa bin Cafer (as) ikindi namazından sonra ellerini kaldırır ve dua eder, ona kimin için dua ettiğini soruyorum. O şöyle der: Muhammed (sav) ailesinden El-Mehdi için ve devam etti: GENİŞ KARINLIDIR, ... BACAKLARI ÇOK ENERJİKTİR, OMUZLARI GENİŞTİR..., ONUN GECESİ ALLAH’A BOYUN EĞEREK VE SECDE EDEREK YILDIZLARA NÖBET TUTACAKTIR, KENDİSİNİ SUÇLAYANLARIN ATTIĞI SUÇLAR ONU ALLAH’IN HUZURUNDA ETKİLEMEYECEKTİR, O NUR YAYAN BİR KANDİLDİR, ALLAH’IN EMRİ İLE ÇIKACAKTIR.
(Bihar’ul Envar: 86-81)

Ebu Cafer, İmam Muhammed Bekir (as) Hazretleri cetleri yoluyla, Ehli Beytin lideri, Hazretleri, Müminlerin Emiri (as)’in minberden söylediklerini nakletmiştir, “AHİR ZAMANDA SOYUMDAN BİR KİŞİ ÇIKACAK, ... AÇIK VE GENİŞ KARINLI OLACAK, UYLUK KEMİKLERİ GENİŞ VE BÜYÜK, BELİRGİN OLACAK, ...”

(İmam Hz. Mehdi (a.s.)’nin Hayatı, Allame Bakır Şerif el- Kureyşi)


Bir başka hadiste Hazreti Ali (as) tekrar İmam Mehdi (as)’den şu sözlerle bahseder: “GENİŞ ALINLIDIR ... AÇIK VE GENİŞ KARINLIDIR, UYLUKLARI GENİŞTİR, ...” 

[Yenabi-ül Mevedde, s. 423] 

Peygamberimiz (s.a.v.)’in ahir zamanın en büyük kutbu, sahib-ü zaman Hz. Mehdi (a.s.) ile ilgili olarak bildirdiği haberler arasında Hz. Mehdi (a.s.)’ın fiziksel özellikleri çok ayrıntılı bildirilmiştir. Bu özelliklerinden biri de Hz. Mehdi (a.s.)’ın aynı Peygamberimiz (s.a.v.) gibi heybetli ve geniş yapılı olmasıdır. Yukarıdaki hadiste de Hz. Mehdi (a.s.)’ın geniş karınlı ve geniş omuzlu olduğuna dikkat çekilmiştir. Ayrıca Hz. Mehdi (a.s.)’ın hızlı yürüdüğü yani canlı, hareketli bir fıtrata sahip olduğu da anlaşılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder